NEVI INKOOPDAG 2017
Donderdag 22 juni 2017, Vergadercentrum het NBC in Nieuwegein

Peter Specker

Programmamanager Inkoopinformatie Rijk

Peter Specker

Per 1 september 2014 ben ik Programmamanager Inkoopinformatie Rijk van de Directie Inkoop- Huisvesting-, en Facilitair beleid Rijk (IHFR), onderdeel van het Directoraat Generaal Overheid en Omgeving (DGOO) van het Ministerie van Wonen en Rijksdienst.In die hoedanigheid heb ik het Programmaplan Verbetering Inkoopinformatie Rijk opgesteld. De ratio achter dit plan is om gebruikers met 1-druk-op-de-knop toegang te geven tot door hun gewenste inkoopinformatie. Inkoopinformatie die bruikbaar, betrouwbaar en beveiligd is.

Het programmaplan heeft geresulteerd in zes projecten voor verbetering van de inkoopinformatie Rijk. Het eerste project, de Open Inkoopdata Rijk, is inmiddels afgerond.In november 2015 en oktober 2016 zijn de inkoopuitgaven van het Rijk als Open Data beschikbaar gesteld. Voortaan zal dit elk jaar gebeuren. U kunt deze data vinden op data.overheid.nl.

Het tweede project, het Rijksinkoop Register, wordt 1 januari 2017 operationeel. In dit digitale systeem worden de Rijksaanbestedingen en Rijkscontracten geregistreerd.
 

Andre projecten waaraan gewerkt wordt zijn dashboards met inkoopinformatie, een monitor voor de Rijksleveranciers en het optimaliseren van de koppeling tussen de inkoop- en financiƫle systemen. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het vervolg op het programma: het borgen van de structurele inkoopinformatievoorziening voor het Rijk. Dit alles in nauwe samenwerking met de inkoopgemeenschap van het Rijk.

Keynote speaker at:

  • Keynotes Digitale transformatie van inkoop

« Ga terug naar de lijst

Praat mee

NEVI - Klant Contact Center: 088-3300700
E-mail: info@nevi.nl

Powered By:
Logo NBC
logo deail
NW_bouwens_logo
Logo Yacht vierkant
logo-WTP white-no-text
Lakran
Mercateo
KPMG logo
200px_logo Qando new